03-03-2021

WB Firepacks introduceert de Electronic Flow Controller

Terug naar het overzicht

De Electronic Flow Controller (EFC) is de nieuwste productinnovatie van WB Firepacks. Met de EFC wordt een optimale dosering van schuim in uw schuiminstallatie geregeld. 

News logo


Binnen 3 seconden ontstaat er een exacte bijmenging van schuimconcentraat in de waterflow. De belangrijkste voordelen zijn geen drukverlies in de waterstroom en een significante kostenbesparing. Het doordachte ontwerp zorgt ervoor dat er géén verlies van schuimconcentraat is. Bovendien is de EFC geschikt voor alle soorten schuimconcentraat en is achteraf veranderen van fabricaat, type en/of viscositeit van het schuimconcentraat mogelijk. Dat maakt de EFC van zeer toegevoegde waarde op uw schuiminstallatie.

Juiste dosering van schuim in het water
Door het afzonderlijk meten van de volumestroom van water en schuimconcentraat zorgt de EFC altijd voor het juiste bijmengpercentage. Aan de hand van de gemeten waardes wordt de toe te voegen hoeveelheid schuimconcentraat berekend. De uiterst nauwkeurige Flow Controle Valve wordt door de microprocessor automatisch dicht dan wel open gestuurd, zodat het juiste ingestelde percentage schuimconcentraat wordt behouden.

Geen verlies van schuimconcentraat
Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat, tijdens testen, geen schuimconcentraat wordt toegevoegd. Hierdoor is er géén verlies van het (kostbare) schuimconcentraat en is reinigen van het mengsel van water en schuim, de zogenaamde Premix, overbodig. Naast een duurzame oplossing levert de EFC daardoor ook financieel voordeel op, dat kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Altijd de juiste schuimdruk
Om altijd de juiste druk te garanderen kan de Pressure Sustaining Valve gebruikt worden. Wanneer de (schuim)druk te hoog wordt, opent de klep en wordt het overtollige schuim teruggestort. Hierdoor is altijd de gewenste druk aanwezig bij het injectiepunt.

Geautomatiseerde controle
Iedere 24 uur voert de EFC een volledig geautomatiseerde self-check uit door de regelklep dicht en open te sturen. Functioneert er iets niet naar behoren, dan wordt er een melding gegenereerd. Door deze geautomatiseerde controle wordt voorkomen dat de klep vast komt te zitten door het plakkerige schuim.

Voor nu en in de toekomst
De EFC gaat moeiteloos om met verandering van type schuimconcentraat. De werking van de EFC is onafhankelijk van de viscositeit. Bovendien is het bijmengpercentage te allen tijde vrij in te stellen. En daarmee is de EFC hét bijmengsysteem voor nu en in de toekomst.

Unieke eigenschappen van de EFC

  • De juiste bijmengpercentage binnen 3 seconden
  • Geen drukverlies in de waterleiding
  • Self-monitoring
  • Geautomatiseerde self-check iedere 24 uur
  • Toepasbaar voor alle soorten schuimconcentraat
  • Testen zonder schuimverlies
  • Achteraf veranderen van schuimconcentraat mogelijk
  • Achteraf veranderen van bijmengpercentage mogelijk

Meer weten?
Wilt u meer weten wat de EFC voor uw installatie kan betekenen of heeft u vragen? Neem dan contact op met Safak Dinc, Engineer Technology, via 078-623 15 00 of firepacks@firepacks.com.

 

Ander nieuws

23-11-2020 Samen sterk: WB Firepacks maakt techniek toegankelijk
Lees meer

14-12-2020 Even voorstellen... Tim Goossen
Lees meer

21-12-2020 WB Firepacks wenst u prettige feestdagen!
Lees meer